Therapie: pijnbestrijding en bijzonder technieken

In China beschouwt men het menselijk lichaam als een netwerk van energiebanen (de meridianen).Dat netwerk bevat en vervoert de levensenergie door het lichaam, houdt het in stand, voedt het en laat het leven. Dit netwerk verbindt de buitenkant van het lichaam met de binnenkant, de organen. Doordat de meridianen aan de oppervlakte liggen kan door therapie van de daarop aanwezige energiepunten de conditie van de inwendige organen worden beïnvloed.

De laatste tientallen jaren is deze duizenden jaren oude traditionele Chinees geneeskunde uitgebreid bestudeerd. Op basis van deze eeuwen oude kennis werden nieuwe behandel methodes ontwikkeld. Specialisten in China en ver daarbuiten staan versteld van de effectiviteit op pijn klachten van deze nieuwe behandelmethode die ook nog bijzonder veilig blijkt te zijn en geen bijwerkingen. Een bijkomend voordeel is dat men na deze behandelingen geen pijnstiller (genezen) of minder pijnstiller(pijn klachten verminderd) nodig heeft, daardoor de bijwerkingen van de pijnstiller ook worden verminderd.

Deze unieke behandelmethode gebruikt de therapeut met de specifieke  acupunctuurpunten en technieken zoals wrijven, drukken,kneden, draaien, knijpen, kloppen etc. waarbij haar vingers, handpalmen, vuisten en ellebogen gebruikt. Ook de bijzonder moxalamp(TDP) wordt gebruikt. Het is een natuurlijke behandeling.

Heeft u klachten waar u mee moet leren leven of gebruikt u veel pijnstillers, of angst voor naalden, dan zijn deze behandelingen voor u geschikt.