Acupunctuur : pijnbestrijding en bijzonder technieken

In China beschouwt men het menselijk lichaam als een netwerk van energiebanen (de meridianen).Dat netwerk bevat en vervoert de levensenergie door het lichaam, houdt het in stand, voedt het en laat het leven. Dit netwerk verbindt de buitenkant van het lichaam met de binnenkant, de organen. Doordat de meridianen aan de oppervlakte liggen kan door therapie van de daarop aanwezige energiepunten de conditie van de inwendige organen worden beïnvloed.

De laatste tientallen jaren is deze duizenden jaren oude traditionele Chinees geneeskunde uitgebreid bestudeerd. Op basis van deze eeuwen oude kennis werden nieuwe behandel methodes ontwikkeld. Specialisten in China en ver daarbuiten staan versteld van de effectiviteit op pijn klachten van deze nieuwe behandelmethode die ook nog bijzonder veilig blijkt te zijn en geen bijwerkingen. Een bijkomend voordeel is dat men na deze behandelingen geen pijnstiller (genezen) of minder pijnstiller(pijn klachten verminderd) nodig heeft, daardoor de bijwerkingen van de pijnstiller ook worden verminderd.

De nadruk wordt gelegd op de integratie van diagnose en behandeling, de diagnose wordt onmiddellijk behandeld en de behandeling kan de diagnose omkeren of het de juiste diagnose is.
Het behandelingsproces legt de nadruk op
1) Blokkade van de meridianen opheffen.
2) Yin en yang in balansen brengen.
3) Weerstand opbouwen en ziekte factoren wegjagen.
 Gebruik naalden(prik of  juist niet, dus pijnloze behandeling is mogelijk) om de “Qi”te reguleren, pols balanceren om de “vorm “ te bereiken en om de “vorm” en “Shen” te verenigen.
Uitleggen dat het door boven omschreven drie processen niet alleen de belangrijkste klacht van de patiënt verbetert en zijn maag Qi herstelt, maar ook zijn levensstaat verandert en zijn uiterlijk verandert, wat betreft de "Nei Jing"( Moeilijkheden Klassieker) de Shen aandacht!

Heeft u klachten waar u mee moet leren leven of gebruikt u veel pijnstillers, of angst voor naalden, dan zijn deze behandelingen voor u geschikt. Wat het bijzonder is dat deze behandeling ook geschikt voor kinderen zijn.