Acupunctuur : pijnbestrijding en bijzonder technieken

In China beschouwt men het menselijk lichaam als een netwerk van energiebanen (de meridianen). Dat netwerk bevat en vervoert de levensenergie door het lichaam, houdt het in stand, voedt het en laat het leven. Dit netwerk verbindt de buitenkant van het lichaam met de binnenkant, de organen. Doordat de meridianen aan de oppervlakte liggen kan door therapie van de daarop aanwezige energiepunten de
conditie van de inwendige organen worden beïnvloed.

De laatste tientallen jaren is deze duizenden jaren oude traditionele Chinees geneeskunde uitgebreid bestudeerd. Op basis van deze eeuwen oude kennis werden nieuwe behandel methodes ontwikkeld. Specialisten in China en ver daarbuiten staan versteld van de effectiviteit op pijn klachten van deze nieuwe behandelmethode die ook nog bijzonder veilig blijkt te zijn en geen bijwerkingen heeft. Een bijkomend voordeel is dat men na deze behandelingen geen
pijnstillers(genezen) of minder pijnstillers(pijn klachten verminderen) nodig heeft, waardoor de bijwerkingen van de pijnstillers ook worden verminderd.


De nadruk wordt gelegd op de integratie van diagnose en behandeling, de diagnose
wordt onmiddellijk behandeld en de behandeling kan de diagnose omkeren of het de juiste diagnose is.


Het behandelingsproces legt de nadruk op
1) Blokkade van de meridianen opheffen.
2) Yin en yang in balansen brengen.
3) Weerstand opbouwen en ziekte factoren wegjagen.


Gebruik van naalden(prikken) of juist niet, een pijnloze behandeling is mogelijk om de “Qi” te reguleren, de pols te balanceren om de “vorm “ te bereiken en om de “vorm” en “Shen” te verenigen.
Zoals uitgelegd worden door de drie boven omschreven processen niet alleen de belangrijkste klacht van de Cliënt verbetert en zijn Qi herstelt, maar ook zijn levensstaat en het uiterlijk hiervan verandert, wat betreft de "Nei Jing"(moeilijkheden klassieker) de Shen aandacht!


Heeft u klachten waar u mee moet leren leven of gebruikt u veel pijnstillers, of angst voor naalden, dan zijn deze behandelingen voor u geschikt. Wat het bijzonder maakt is dat deze behandeling ook erg geschikt is voor kinderen.