De meridiaan massage heeft, zoals de naam het al zegt, alles te maken met de meridianen in ons lichaam. Bijvoorbeeld Hart meridiaan, Lever meridiaan, Long meridiaan, Maag meridiaan, Nier meridiaan, Blaas meridiaan, Milt meridiaan, etc.

De traditionele Chinese massage is al meer dan 2000 jaar in China ontwikkeld. Het is gebaseerd op de principes van traditionele Chinese geneeskunde. Het is een therapeutische methode van handmatige stimulatie van het lichaam en specifieke acupunctuurpunten die de lichaamsfunctie verbeteren. Dit geeft spanning vrij en zelf genezing worden geactiveerd.

Meridiaanmassage verbetert de gezondheid van zowel de lichaamsstructuur als van het bewegingsapparaat. Het heeft een goede invloed op het zenuwstelsel, zodat de levensenergie door het lichaam stroomt zoals het hoort. Op die manier kan pijn worden bestreden en ervoor worden gezorgd dat het bewegingsapparaat normaal functioneert. Daarnaast verbetert de massage in belangrijke mate de weerstand van het lichaam. Een meridianen massage behandeling heeft daarnaast tot gevolg dat gifstoffen uit het lichaam worden verdreven.

Meridiaanmassage kan klachten verlichten of ziektes genezen. Het is ook een methode om ziekte te voorkomen en werkt dus preventief op de algehele gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk.

In een gezonde situatie zijn al die vormen van energie in de mens en zijn omgeving, met elkaar in even wicht. Ziekte is een verstoring van de natuurlijke balans. In gevallen waarin het lichaam niet in staat is dit evenwicht te herstellen, kan een meridiaanmassage uitkomst bieden. 

Kortom werkt een meridiaanmassage helend, preventief en ontspannend. Het is geschikt voor iedereen die zichzelf goed wil (laten) verzorgen.